Sinopsis Drama Love You Mr Arang TV3

Drama Love You Mr Arang merupakan drama terbaru bersiaran di TV3. Drama ini merupakan drama bersiaran sebanyak 20 episod. Epidos pertam ke udara pada 23 November 2016. Saksikan drama ini setiap isnin hingga khamis pukul 6:30 malam di tv3. Berikut kami kongsikan sinopsis drama Love You Mr Arang.

[ Sinopsis drama Ainur Mardhiyah ]
sinopsis drama love you mr arang

Sinopsis Drama Love You Mr Arang

Mengisahkan Irma (Hanna Aqeela) dipaksa ibunya untuk kahwin secepat mungkin. Irma tertekan sebab perlu mencari teman hidup dalam masa yang sangat singkat untuk mengelakkan berkahwin dengan pilihan ibunya.Hanna sendir mempunyai pilihan hatinya, namun ibunya tidak menyukainya.

Ibu Irma, Datuk Sherry (Maria Farida) yang berangan untuk mempunyai menantu yang putih itu marah apabila Irma memperkenalkan bakal suaminya, Fariz (Amirul Faqeem) yahg berkukit gekap.

Fariz pula berasal dari kampung dan merupakan sumber pendapatan bagi keluarganya. Satu hari, Fariz terlanggar kereta Irma. Irma terus mengamuk dan meminta ganti rugi sebanyak RM 5 ribu. Fariz terkejut dimarahi oleh Irma walaupun dia yang bersalah. Bagi Fariz, maruahnya seperti tercalar dan egonya tercabar.

Apakah yang akan tetjadi dengan kisah cinta Hanna? Dapatkan Hanna berkahwin dengan pilihan hatinya? atau menunggu sahaja pilihan keluarganya?

Semoga sinopsis drama Love You Mr Arang ini dapat membantu anda mengetahui perjalan drama ini.

0 comment... add one now